Pile of homework.

2014ärligt talat, det ända dåliga med highschool är högen med läxor man får varje dag. Minst en läxa i varje ämne, vilket är 7 st och de är oftast due to tomorrow. Så man ska alltså göra 7 läxor på en kväll och alla tar ca 20-30 minuter! me no likey. 
 
Den svåraste klassen jag har här borta är Pre-AP Algebra 2, vilket är college förberedande algebra. Jag förstår i stort sett ingenting, men jag lär mig (förhoppningsvis!) Jag undrar dock fortfarande varför jag inte tog Algebra 1 eftersom man borde tagit Algebra 1 innan man tar 2, loogiskt.. Jag förstår det som sägs i klassrummet men när det kommer samma sak på läxan förstår jag ingenting.. 
 
Imorgon är det fredag och det betyder långledigt! På måndag är det Labor day vilket betyder att man är ledig från skolan! Så det ska bli väldigt skönt med en dag till eftersom att min värdfamilj och jag ska åka till Branson på lördag! Där ska vi hyra båt och allt möjligt och det ska bli superduper mysigt! Bilder kommer, det lovar jag!
 
 Downtown Fort Smith.


Volleyball pictures!

2014Glada GHS supportrar med pompoms och grejer under första matchen.
Ikväll är det dags för nästa match!
GO BULLDOGS.
 


Have I gained weight?

2014Fick en fråga om jag har gått upp i vikt under min tid här i Arkansas. 
Jag vet att många utbytesstudenter är rädda för att gå upp i vikt när de åker iväg och jag förstår de, jag var likadan.
Men ni behöver inte vara rädda, det är superenkelt att äta nyttig mat här borta! Det är nästan enklare än hemma. Frukten, grönsakerna, nötter osv är mycket billagare här och du kan nästa få dubbelt så mycket mat som för enskilt pris hemma i Sverige. 
 
Men jag har inte gått upp i vikt än. Sen kommer inte alla ha lika mycket tur som jag och bli placerade med en fitness & Zumba instruktör till värdmamma och bara äta fitness active mat osv, men det går att hålla sin vikt. 
Jag tränar varje dag här. Jag tränar weightlifting (3/week), Cardio och Yoga. Det är superkul och det håller kroppen i topptrim. Sen när det blir vår kommer jag träna 2 gånger per dag, eftersom soccer börjar vilket ska bli superkul. 
 
Jag har faktiskt gått ner 5-6 kilo här borta, och jag hoppas på att tappa några fler och få en mer trimmad kropp innan jag kommer hem. 
 
 


Flowers everywhere + 75¢ for a coke!

2014Hejhopp Svedala! 
Här borta rullar livet på bra, skolan är hur rolig som helst men nu börjar alla läxor att rulla in, har 4 stycken läxor denna vecka, och 2 quizes. Under biologiperioden lär jag och Mrs. Buckner alla juniors att räkna med cm och mm vilket är hilarious! De förstår verkligen ingenting och jag lärde mig detta i lågstadiet! 
 
Annars rullar allt bara på, inte alls likt min vardag i Sverige, det är mycket som händer hela tiden, vi simmar, vi leker, vi är aktiva exakt hela tiden! Vilket är så himla annorlunda från mitt soff-potatis liv i Sverige. Jag brukade dricka coca-coola varje dag, slappa i min säng, hänga på min dator hela tiden, osv. Låt mig berätta en sak för er.
Jag har inte druckigt en enda burk/glas coca-coola sen jag kom hit och jag sitter bara vid datorn på kvällen, innan jag somnar. 
 
Jag har också upptäckt här att jag är extremt social och öppen, vilket kan vara både bra och dåligt, men jag tycker bara det är en fördel här. Jag får många personer att skratta genom min öppenhet (är detta ens ett ord?) och ärlighet, så det är bra. 
 
Har också fått lite ensamtid de senaste dagarna och då har självklart kameran kommit till hands! Har fotat det jag älskar mest, dvs. blommor, så det kommer ni få njuta av nu! Hoppas alla ni i svedala har det bra, jag saknar er allihopa! 
 
 


Bulldogs football season!

2014Football season börjar nästa vecka och snacka
om att jag är exalterad. Alla säger att football season är så himla bra
och att det är så himla roligt osv, så det ska bli kul att uppleva något annorlunda.
Så nästa vecka är det första matchen för Greenwood Bulldogs!
 
 


Finally played som soccer!

2014Denna dag har egentligen inte varit så värst intressant. Vaknade upp vid 10 och åt frukost. Umgicks med min fina värdsyster Zoie och skrattade hur mycket som helst. Det går inte att sluta skratta när man är runt henne, verkligen en underbar liten tjej! Så himla glad att jag träffat henne! 
 
Åkte sedan iväg till Monique, en f.d. utbytesstudent från Brasilien som har flyttat tillbaka för att plugga på college här. Superkul verkligen, så henne kommer jag nog umgås med mycket! Vi åt god mat (Mac&Cheese) new favorite food... och pratade och hade det allmänt mysigt! Vi åkte sedan vidare till Bell Park, vilket är en enorm park med utsikt över hela Greenwood! Vilket är en helt amaazing syn. Där gick vi omkring, fotade lite osv. 
 
Monique släppte sedan av mig på skolan där jag skulle möta Kevin och Santi för att spela lite soccer och herregud som jag saknat att spela soccer. Det har gått 2 veckor sedan jag sist rörde en boll. Ni kan inte ens förstå känslan, herregud alltså, bättre än mat, ärligt. (Ni som känner mig vet att jag älskar mat haha). 
 
Don't have any pictures from today so here's two random pictures.
1. How I usually dress in school. Black jeans, a t-shirt and a cardigan.
2. Molly acting out as Santa Claus in Web Tech class.
 
 


Here's my american home.

2014Detta är mitt rum.
Värdbrödernas rum, (3 st delar!) 
Köket.
Vardagsrum/allrum
Mediarummet
 
Bakgården
Huset och fotbollsplanen till höger. (Vänster om huset i verkligheten).
Garaget


The Sebastian County Fair! x2

2014Jag har överlevt min första vecka i ett amerikanskt highschool! Det har varit en väldigt lågsam vecka men den har samtidigt gått väldigt fort! Det har varit mycket nya intryck, många nya människor och såklart ett väldigt annorlunda sätt att leva på. Men som sagt jag tycker om det, och jag uppskattar att jag har fått denna möjligheten att prova och försöka förstå denna konstiga, men också underbara livsstil. 
 
Idag var jag på The Sebastian County fair igen men denna gången tillsammans med vänner, och jisses vad roligt vi hade. Vi åkte lite karuseller, jag provade en "Funnel cake" och vi drack/åt snow-cones. Jag träffade många nya människor samtidigt som jag umgicks med mina vänner, och ja, jag har redan vänner, efter en vecka! Halleluljah, haha! Kvällen var iallafall superkul, vi umgicks, skrattade och uppskattade varandras sällskap. Jag är så glad att jag hamnade där jag hamnade, denna lilla stad/by är supermysig och jag skulle aldrig byta ut denna upplevelse. 
 
Ticketbox and a ticket!
The ferris wheel and a stuffed animal game. 
Snow-cone, bubbelgum flavoured. 
A Funnel Cake, ladies and Gentlemens. Basically it's just fried donouts i guess, with a lot of suger on it.

From the left; I, Vivian, Maxi and Marianna. 4 of the 13 exchange students.
Then it's a teddy bear that I paid for, but Kevin fished on the fair. He was actually
quite a good fisher.Lady Bulldogs Volleyball game! #1 of 2014!

2014Igår var jag på min första volleyball match och herregud vad roligt det var! Lady Bulldogs var jätte duktiga och vann med hela 4-1 i sets och 75-52 eller något liknande i poäng. Matchen var väldigt rolig och innehållsrik samt att de flesta senior killarna stod på sidan och skrek ooch hejdade på som galningar. Så nu har jag äntligen upplevt min första stund av den berömda high school spiriten. Jag fullkomligt älskar den kan jag då tillägga. Alla är supersnälla, glada, roliga, trevliga och de bästa av allt. De tracker inte på någon när de missar/gör bort sig. Vet att detta förekommer lite överallt, men inte här i Greenwood och jag är tacksam för det! Jag ser fram emot alla homegames Lady Bulldog kommer spela under höstsäsongen för det kommer bli himla roligt och högljutt under dessa kvällar! 
 
#GO LADY BULLDOGS GO! 

 
 
 
 (+ Om 2 veckor startar footballseason och herregud vad jag är exalterad
inför footballseason. Killarna siktar mot state detta året och förhoppningsvi kommer
de att klara sig till states. Alla säger att footballseason in the best season, så om 2 veckor
är det upp till bevis och jag kan absolut inte vänta längre!!) 


School is working perfectly fine, well almost..

2014Nu kommer ett inlägg jag väntat ganska länge med att skriva, men här är det. Dags för mitt High School inlägg! 
Jag började High School den 18 Augusti vilket betyder att jag nu gått i skolan i ca en vecka och vet ni vad? Jag fullkomligt älskar skolan här borta. Innan ni klickar bort och tror att jag är dum i huvudet, låt mig förklara!
 
High School är oftast uppdelat i fyra årskurer. Det är Freshmens (9th), Sophmores (10th), Juniors (11th) och Seniors (12th). Då Freshmen är de yngsta och Seniors är de äldsta. På mitt high school är det 10th till 12th grade och sen har vi ett Junior High School där 6th - 9th grade går. 
Skoldagen är uppdelat i 8 periods, 7 lektioner och lunch. Varje morgon startar med att man ställer sig upp, lägger handen på hjärtat och säger "The Pledge Of Allegiance" vilket är en liten ramsa om hur man älskar sitt land följt av en tyst minut. 
 
De flesta klasser är årsklasser, vilket betyder att jag kommer ta dessa lektioner i ca 10 månader frammåt, how wonderful. Efter Wellness hinner man inte duscha pga det tighta schemat man har, så alla torkar bara av sin kropp med oilfree tissues och sen är man good to go, so himla äckligt verkligen! Sen är det så himla vidrigt att sätta på sig ett par långa jeans efter wellness då man fortfarande svettas och det är ca 35C och 78% luftfuktighet ute. Jag bär jeans varje dag för att dress coden är lite strikt. Shorts måste ge ner till 1 inch above knees, och sådär, så jag kör på vanliga jeans helt enkelt. 
 
Mitt schema ser ut såhär!
 
First Bell rings at 8:00 a.m.
1st period, 8.05 - 9.00 a.m. - Journalism (Skoltidning, man lär sig skriva osv, kul klass!)
2nd period, 9.05 - 10.00 a.m. - Allgebra || PAP (Väldigt svår matteklass, men sjukt kul klass!)
3rd period, 10.05 - 11.00 a.m. - PE Wellness YR - (Vi styrketränar, kör Yoga och kondition! Behövlig klass!)
4th period, 11.05 - 11.50 a.m. - Pre AP Biology (Verkar vara en skön och rolig klass, dock ska vi dissekera massa olika djur som maskar, grodor + något äckligt jag inte ens vill minnas). 
B-Lunch, 11.50 - 12.20 p.m. 
5th period, - 12.20 - 1.15 p.m. - U.S History. (Amerikansk historia i humorform tack vare min lärare!)
6th period, - 1.20 - 2-10 p.m. - English ||| (Verkar vara en skön och rolig engelska kurs! Mycket skrivande).
7th period, - 2.15 - 3.05 p.m. - Web Technology (Man lär sig designa websidor m.m. HTML koder osv).
 
Sista bilden är mer ett exempel på hur kafeterian ser ut bakom tjejerna.
Här är iallfall 7 av våra fina Senior girls!

 

 


The Sebastian County Fair!

2014Idag har vi varit på Sebastian County fair och herregud vad jag har skrattat. Tror inte jag har haft så kul på länge. När jag kom dit var de många barnsliga karuseller och lite stånd här och där där man kunde spela eller köpa snacks/dryck, men efter några åk på endel karuseller så älskade jag det. Jag och min sissy Zoie gick runt där och åkte alla möjliga sorters åkattraktioner. Den bästa var nog "The Ring of Fire" vilket basically är en ring som man åker runt i lopar i. Låter inte jättekul, men herregud vad obehaglig och rolig den var. 
 
Andra attraktioner var en liknande "Jukebox" på liseberg (Zoie's favorit tror jag!) och sen var det en som snurrade riktigt ordentligt må jag säga. Den attraktionen åktes stående och man använde ett säkerhetsbälte runt midjan. Men det blev ett sådant högt tryck under attraktionen att man varken kunda lyfta/vrida på huvudet utan att det gjorde ont. Men kul var det iallafall! Vi köpte Snow-cones och sockervadd, vilket jag sparar på tills i helgen, för det är inget godis på vardagar här inte! Jag har nästan slutat äta godis, äter nästan inget godis här! men när jag känner ett sug efter godis hämtar jag mig oftast en proteinbar och sen är det över, inte så svårt.
 
Jag gillar verkligen min värdfamilj på den punkten. Vi äter mycket frukt och grönsaker, mycket "Fit active" mat osv. Vi äter också bara godis på fredag, lördag och söndag vilket är bra. Barnen får heller inte använda teknologiska prylar förutom på Onsdagar och helger, vilket jag också tycker är bra! De är mycket skötsamma och till största del så är huset alltid rent, vilket jag gillar.
 
 
 


First day at Greenwood High School!

2014Idag kom dagen jag så länge väntat på! Idag har jag genomgått 1 av 178 dagar på Greenwood High School!
En lång, men rolig och intressant dag. Vaknade upp 6.15 och gick och gjorde mig iordning. Sedan åt jag frukost, vilket bestod av en rostad macka med peanut butter and bananaslices. Jag är inget jättestort fan av peanutbutter, men om man lägger på lite bananskivor så är det jättegott! Efter frukost var de Picturetime. Vi tog några foton på uppfarten, båda grupp och enskilt. 
 
Ashton (en tjej!) plockade upp mig och vi åkte till skolan tillsammans. Vi gick sedan till "The performing art center" där alla elever skulle samlas för en liten genomgång. Här var jag väldigt nervös för att Mona (Local coordinator) hade berättat att alla utbytesstudenter skulle presentera sig själva inför hela skolan. Alltså 900 människor satt i salen och ca 1800 ögon tittade på en uppe på scen. Det kan ha varit bland det pinsamaste jag har gjort i hela mitt liv. 
menmen! Jag överlevde ju. Efter genomgången hade vi ett full period schedule. Vilket betyder en hel skoldag i princip, fast lite kortare. Alla lektioner gick jättebra, jag hittade överallt och jag hade människor att sitta med på lunchen, så det var inga problem! Jag tror att så länge man är öppen till att prova nya saker, uttåtriktad och glad så kommer det gå jättebra. Jag har inte stött på några större problem här än, varken med vänner eller familjen, så det känns bra. 
 
1. "First day of school picture"
2. "First day of school picture"
3. All of my hostsiblings and me, being crazy as usual.
4. 10/13 exchange students up on stage this morning. 
 


My sweet sixteen + Church.

2014Herregud vilken dag det har varit! Helt fullspäckad med roliga aktiviteter.
Jag vaknade upp och gick ut i köket där jag möttes av ballonger, serpentiner i taket, presenter och amerikanska pannkakor till frukost. Verkligen en mysig födelsedagsmorgon. När vi öppnat alla presenter vilket var hela 6 stycken (!!) alla hade köpt varsin sak, inklusive Brody och det var det sötaste någonsin. Jag tror att presenten som jag kommer använda mest kom ifrån Brice and Miranda, de gav mig en bibel. Och nu kanske ni tänker en bibel? varför gav de dig en bibel? Jo det är såhär att min familj är väldigt kristen, de går i Lifegroups och i kyrkan på söndagar och de vill verkligen att jag ska vara med på det och bli en del av deras kyrka. Vilket jag inte har något emot, jag är själv inte så kristen av mig, men mycket av det som jag fick höra i lifegroup var väldigt intressant och de fick mig att tänka på flera olika sätt, så lifegroup ska jag fortsätta med! 
 
När de kommer till kyrkan så var det helt annorlunda, det var ett band som spelade och sjöng. (Kristna låtar men inte psalmer, thank god!) De var hur bra som helst och låtarna var superhärliga att lyssna på och alla sjöng med, det var en superskön stämning där. Jag träffade massor av nya och trevliga människor som jag kommer gå i samma grade som, och många äldre och yngre människor. Kyrkan var annorlunda ja, men jag gillar det. 
 
Jag försöker att ha ett så öppet sinne som möjligt här och prova så mycket nya saker som möjligt eftersom att det är just därför jag är här, för att lära mig saker. Än så länge tycker jag om det mesta här och min värdfamilj är tacksam för att jag är så öppen, det märks. 
 
 
1. Brody is playing don't touch the floor in the car.
2. Zoie is eating a sour candy (This is almost what she looked like when she tried Djungelvrål!)
3. A wall with pictures in a Park in Fort Smith.
4. A close up from the wall in the park.


This song is on replay here ♪♫

2014Två låtar som går på replay här i huset. Det är mycket kristen musik som gäller i huset, eller simpel musik som den första låten. Dessa är två av mina favoriter som mina värdföräldrar oftast spelar, så när dessa kommer på radion är det sing-along som gäller, både i bilen och i huset. 
 
Om det är något speciellt ni vill se, veta m.m så kommentera gärna, vet inte riktigt vad jag ska skriva här hehe.
Eller om någon har någon fråga m.m så får ni hemskt gärna kommentera så lovar jag att svara.
 
 
 


15 - 16 August, We're Greenwood Bulldogs.

2014Det har hänt mycket trevliga saker sen jag senast uppdaterade här! Den 15:onde var jag och The Jones Family i Tulsa, Oklahoma och shoppade. Jag kan ha spenderat lite för mycket pengar i Tulsa, buy hey? Why not. 
Jag köpte bland annat en backpack, body wash, handsprit (de som luktar gott, hehe), sandaler, smink m.m.
Det var mycket trevligt och vi åt väldigt, väldigt mycket mat och skräp under den dagen.. Men det var en superkul och mysig dag, så jag är tacksam att de tog med mig! Har nu varit i 3 stater sen jag kom hit. Illinois, Chicago och Arkansas. 
 
Idag, den 16:onde var det poolparty dags at the Jones house, och det var hur mysigt och roligt som helst. Det har tydligen kommit in fler utbytesstudenter till Greenwood, så nu är vi hela 13 (!!!!) stycken. I en stad på 10.000 invånare. Men jag är helt chill med det, tycker det är kul att umgås med utbytesstudenter och vi matchar mycket i intresse bland annat. Efter the party spelade killarna basket, frisbeegolf och soccer. (Kommer skriva soccer istället för fotboll, så ni inte blandar ihop de) och sedan var de dags för en liten rundtur på skolan för de nya utbytesstudenterna, och ska jag vara ärlig, så känner jag mig inte rädd alls inför första skoldagen. Kanske lite nervös eftersom vi tydligen ska gå upp på scen och presentera oss själva i mikrofon och grejer inför hela skolan! Det kan ju bara bli kaotiskt om 13 elever ska berätta om sig själva liksom...
 
På kvällen åkte vi till skolan för att titta på när killarna tränade football. Det var jättekul att titta på (eftersom jag äntligen förstår reglerna!) och killarna var jättebra. De hade riktigt bra tacklingar, och the quarterbacks hade riktigt bra kast, så jag är verkligen exalterad inför football season! Det kommer bli kanon!
 
Jag har också varit på Zoie's (värdsyster) orientation. Det betyder att man går runt i skolan, träffar lärare, ser till så att man hittar sina klasser osv. Det var jättekul! Jag träffade några av hennes lärare och hennes vänner. Såg alla hennes klassrum och fick se hennes skola. Så nu vet jag hur Elementary School ser ut. Uppskattar verkligen att jag fick följa med! 
 
Shopping day in Tulsa, Oklahoma.
 Football practice and a part of the Greenwood High campus.
Zoies orientation. Temat detta läsår var tydligen lego (Från The Lego Movie) och hela korridorerna var fyllda med lego. Det var namnskylltar, dörrar, skyltar, allt möjligt! Det var verklige annorlunda och jag tyckte verkligen att hennes klassrum och korridorer var supersöta och hemtrevliga på något sätt. Iallafall bättre än Greenwood High där allt bara är vitt och blått..
 
 


We've ran a lot of errands today!

2014Dagen idag har varit hektiskt! Väldigt stressig kan man säga, iallafal fram till 3pm. 
Vaknade vid 9.30am och barnen hade tandläkartid at 10am så det var bara att slänga i sig en snabb frukost, toast with jam and honey, och sen bar det av till tandläkaren. Satt där och väntade i ca 1.30h och sedan åkte vi vidare för att äta lunch! Vi åt lunch på ett ställe som hette Mcalister's och herrejesus vad gott det var! Nästbästa jag ätit i hela mitt liv. Drack även en supersöt och enorm (inte jättegod) iced tea där, peach flavoured. 
Efter det var det dags för shopping! Sprang runt inne på TJ-Max med Zoie för att kolla efter Workout clothes, en väska till skolan, backpack for Xander osv. Tror vi hittade allt som behövdes och jag köpte ett par springbyxor! Only 7$! Det är hur billigt som helst för ett par springbyxor. 
 
Hur somhaver åkte vi vidare till Aldi vilket är deras "Ica Maxi" och herregud vad mycket matvaror vi köpte. Mest snacks dock men iallafall. Familjen jag bor hos här är jättenyttig, de äter nyttig mat, dricker mycker vatten, tränar, äter proteinbars som snacks, det står "Organic" på nästan allt in the pantry och i kylen. Det är helt insane! 
Trodde inte man kunde vara så nyttig här men herregud! Sen är familjen väldigt ordningssam och mycker mera kristen än vad jag trodde. De ber innan maten, går till youthgroups, går i kyrkan, klär sig väldigt propert (dvs inte så korta shorts, tanktops) osv, men jag tycker om det! Det är väldigt annourlunda och intressant, jag hade nog aldrig fått uppleva detta hemma i Sverige så jag är tacksam! 
 
Imorgon blir det 1 eller 2 pass på gymmet och sen åker vi till Mr & Mrs. Daniles för att umgås med de, så det lär bli superkul och trevligt. Jag älskar att träffa nytt folk här, för alla jag möter är så trevliga, ställer frågor osv. En kommentar jag får från alla jag möter är "Oh my! You couldn't have gotten a better hostfamily! These guys are great!" eller "You sure have recieved the most fun och most active family in Greenwood". Men som sagt, jag tycker om det, det är annourlunda för mig att ha saker pågång hela tiden/planera upp mina dagar. Men jag tror detta år kommer sätta lite disciplin på mig haha! (Du kommer älska det nya jag sen mammi!) 
 
 
1. Såg en goodyear butik och tänkte på dig pappi!
2. Pojkarna leker med lego hos tandläkaren.
3.  Sweet peach flavoured Ice Tea, Mcalister.
4. En tjej "smygfotade" mig hos tandläkaren, (Hon hade både blixt
och ljud på.. så, bra jobbat bruden!) 
5. Påväg in till Fort Smith för lunch.
6. En av alla banker i Greenwood och Fort Smith. Alla banker ser
ut såhär om inte större! De är så himla fancy och jag älskar de alla! 


Detaljerat om flygresan!

201402.40 ringde klockan och jag vaknade upp mer exalterad än någonsin! Det var ju idag allt skulle ske, det var ju äntligen dagen med stort D. Jag åt frukost, (Kina mat..) och sedan fixade jag det sista, med småsaker som dator, laddare osv. Vi packade ihop alla saker och satte oss i bilen med destination Arlanda. Tror inte jag har haft så svårt att sova någonsin som jag hade den bilturen, men jag somnade tillslut. 
 
Vaknade sedan upp vid Terminal 2 på Arlanda, där mina föräldrar skulle släppa av mig. Vi gick in i byggnaden, väntade ca 15 minuter och efter det droppade student efter student in. När alla 7 utbytesstudenter var på plats var det dags att checka in väskorna. Jag hade turen att ha samma flygbolag till Chicago så jag behövde inte hämta ut väskorna i London. Efter inchickningen kom den svåra biten, det var dags. Dags att säga hejdå till mammi och pappi för 10 månader, och jag kan säga er att det var verkligen inte lätt! Men that's just something you gotta do.
 
Vi gick igenom säkerhetskontrollen på Arlanda och sedan var vi påväg, påväg mot vårt största ventyr någonsin.
Tyvärr failade vi stort när vi passerade passkontrollen innan vi skulle köpa dricka och mat, så vi satt hungriga och törstiga i säkert 1 timme innan vi fick boarda planet.. Bra där! Efter en timmes lång flygtur mötte vi upp de internationella studenterna på London Heathrow. Såklart skulle vi kolla om alla var där, så vi hade ett uppropp, mitt på Heathrow airport.. Kanske inte det smartaste man kan göra? 
 
Sedan flög vi vidare till Chicago, vilket var mitt första stopp. Jag sov nämligen på ett hotell i Chicago tillsammans med 12 andra utbytesstudenter från Europa. Det var så himla roligt, mysigt och trevligt att både träffa och prata med andra i samma sits som en själv. 
 
Dagen därpå gick Taxin till flygplatsen 8.40am. Vi kom fram till Terminal 3, checkade in våra väskor och gick sedan igenom Security. I chicago har de dock världens lättaste security. De scannar hela väskan och du behöver varken ta ut dator, flytande vätskor eller liknande vilket var superduper skönt! Efteråt drog vi oss mot gate E12 där vi hittade en Starbucks, så vi bestämde oss för att ta oss en liten morgonfika. 

Planet till Atlanta gick 11.20am och vi kom fram vid 1am ungefär. Jag och Pyry (Finsk utbytesstudent) flög tillsammans hela vägen från Chicago till Fort Smith. Så när vi väl landade i Atlanta, var vi tvugna att byta Gate, så vi fick åka mycket rulltrappor, ungefär 5-6 stycken. men vi kom iallafall fram till Gate:n. Väl där ropar de ut att planet kommer att bli 50min försenat och Pyry börjar stressa upp mig och göra mig nervös. Efter ca 50 minuters nervöst väntande, och olika sorters kramper var vi äntligen påväg mot Fort Smith. (Vilket kan ha varit det minsta planet jag någonsin sätt) Det fanns bara 4 stycken säten! (4!!!). 
 
Vi landade iallafall in Fort Smith runt 5.30 pm och familjen stod där med flaggor och en jättefin skylt! Kunde inte varit ett bättre välkomnande till Fort Smith. 
 
 
Picture 1. Pizza in Chicago.
Picture 2. Breakfast with pyry.
Picture 3. Airplane picture, somewhere over Alabama.
4. STS students in London
5. My airplane food from London - Chicago. (It wasn't that gross!)
6. A map from the airplane.


First 2 days in Greenwood!

2014De första 2 dagarna har varit super! Fartfyllda och fulla av skratt! Brody, minsta värdbrodern, kan få alla att skratta, han är så himla charmig. Idag skulle jag egentligen följt med Miranda (hostmom) till hennes jobb, och vara med på ett workout-pass, men jag sov.. (Still jetlagged) Så det blev ingen träning där, men förhoppningsvis följer jag med henne på Torsdag eller Fredag, för att då har jag säkert hunnit köpa lite sportkläder osv. 
 
Så istället för att hänga med till gymmet stannade jag hemma med Zoie (värdsyster) och yikes, vad roligt vi hade! Vi tittade på Hercules, körde charader, hoppade i sängar, matade den skadade fågeln (yes it's still alive) och så mycket mer. Hon är så himla rolig att umgås med, så fylld av skratt och lycka!
 
När Miranda kom hem från The gym åt vi alla lite snacks och sedan drog vi oss till The Pool. Väl där träffade jag Austin, en jätterolig och söt kille som är Senior på skolan. Dock låg jag i solen liiite länge, så är röd som en tomat på endel ställen nu, woopsie...
 
Brice (hostdad) kom hem runt 5pm och vi åkte till Wal-mart för att försöka fixa ett simkort till mig. De i affären sa att "Straight Talk" inte skulle fungera på min svenska telefon men när vi googlade upp det när vi kom hem stod det att det skulle fungera, så förhoppningsvis åker vi tillbaka imorgon och köper det. Simkortet kostade 60 dollars och då får man fri surf, gratis sms och unlimited speaking time, så det tyckte jag var en ganska bra deal, sedan betalar man 45 dollars varje månad.
 
 
Picture 1. Brody swinging at Bell Park.
Picture 2. The Pool.
Picture 3. First "Family" picture, at the Fort Smith airport!
Picture 4. The injured baby bird Zoie found the first day.
Picture 5. Zoie blowing bubbles out of Pink Milk. (She made a complete mess!).
Picture 6. Xander's playing "Throw & Catch".
 
 
 
 


There's a lot of things going on!

2014(Mobiltelefon inlägg, that's why it looks weird) Jisses vad tiden går snabbt!  Jag är iallafall framme hos The Esermans nu, och familjen är helt underbar! Zoie den äldsta är så himla söt! Hon ställer frågor hela tiden och hon pratar hela tiden osv. Min första dag här i Greenwood har varit super! Familjen visade mig runt, vi åkte till Bell Park, vilket är en enorm park med lekställningar, fotbollsplaner, basketbollplaner osv.  Sedan hittade Zoie  en skadad fågel som hon tog in och matade samt gav den ett litet hem osv. Efteråt åkte jag till skolan för orientation, vilket betyder att man går runt, kollar sina classes, träffar lärare osv. Det var superkul, men herregud vad den är stor! Tur att vi fick kartor iallafall haha.  Kvällen spenderades med Vivian (Germany), Pyry (Finland), Regan, Erin och Allyson. Vi åkte till the "look out" och där kunde man se hela Fort Smith upplyst! Det var såå fint!
Där mötte vi en grupp highschoolers och umgicks med de ett tag. 
 
jag ska be Miranda om internet till dator 
så jag kan blogga med ordentliga bilder osv,
I'll probably do it tomorrow. 
 
 
 
 
 
 


Dagen med stort D!

2014Godmorgon! (Eller eftermiddag..)
Idag är dagen med stort D här! jag ska träffa min värdfamilj om några ynka timmar! kan inte ens beskriva min lycka haha. Klockan är just nu 07.06 och jag har gjort mig i ordning eftersom att min rumskompis Kati behövde vakna och gå upp 05.30 (!!) och de var inte så lätt att sova när telefonen inne på rummet ringde för att väcka henne. Jag umgicks med 2 finskar hela kvällen igår och försökte lära mig lite finska. Kan ju säga rakt ut att finska kan vara bland det svåraste, men också coolaste och roligaste språket jag har hört. Nackdelen är att finskar är väldigt högljudda när de pratar. Gårkvällen bestod iallafall av hotellhäng och pizza ätande, mycket trevligt och mysigt.
 
Om 1½ timme åker jag till flygplatsen med min finskepolare Pyry och sen flyger vi vidare till Atlanta! Känns skönt att ha någon att hitta gater och prata med innan och mellan flygen, så man inte är helt ensam. Sedan åker vi via ATL - FSM och där träffat jag och Pyry våra värdfamiljer! Jag hör av mig när jag kommer fram till familjen. Detta inlägg var igentligen väldigt onödigt, men jag har ingenting att göra och då fick det bli ett inlägg.
 
 
puss mammi,, miss you.
 
 
 


I'm in Chicago!

2014Här kommer mitt första inlägg ifrån staterna! Vi har just kommit till vårat hotell för natten och det är jättefint.
Ett väldigt litet och personligt hotell med tillgång till internet, vilket är bra! Jag delar rum med en finsk tjej som heter Kati och hon är jättesnäll och pratglad! Hon ska spendera sitt år i Tenneesee och bli en riktigt countrygirl vilket jag tycker låter helt awesome. Ikväll ska vi nog bara chilla på hotellrummet och sova ikapp alla timmar vi missat. Några av oss funderar på att åka in till city och se oss omkring men vi får se!
 
Här kommer lite bilder från hotellrummet.
Observera att vi har varit här i ca en timme och det är redan stökigt.
 
 
 
 
 
 


Kan räkna ner på en hand! Endast 3 dagar kvar (!!)

2014Ja, ni läste rätt.
Idag är det endast 3 dagar kvar tills planet mot mitt största äventyr
någonsin lyfter. Jag är så rädd, lycklig, tacksam, ledsen, exalterad,
ja alla känslor du någonsin kan komma på stämmer in på mig just nu. 
Har under den senaste veckan sagt många hejdå, några gjorde mer ont än
andra, och några var mindre smärtsamma.
En blandning av känslor och tankar kan enkelt sammanfatta alla hejdå:n. 
Idag sa jag hejdå till en grupp människor jag känt hela livet, de är nästan
som familj, vilket var väldigt smärtsamt, men de finns kvar när jag kommer hem
så det hjälpte lite iallafall. 
Har även fått mina första dollars inför resan vilket gjorde mig supertaggad!
Direkt från tryckeriet också, så tack alla fina människor för de!
Samtidigt som jag under de senaste dagarna insett hur mycket alla människor
runt omkring mig betyder och att mitt liv inte vore desamma utan er, så tack
alla för att ni finns. Ni är bäst. 
 
Om några timmar är det hejdå till fotbollslaget som gäller.
Vilket kommer bli smärtsamt, tycker om de så mycket!
 
 
Mina fina tjejor! kommer sakna er!


Underbara du, kommer verkligen sakna dig.

2014I Fredags var min sista heldag med mitt hjärtegull.
Om jag ska sammanfatta alla känslor den kvällen så skulle
jag kalla mig för ett emotionellt vrak igen. Men den kvällen var de mest tårar.
Det är så svårt att föreställa sig ett hejdå, det är så jobbigt att säga hejdå.
Tanken på att jag inte kommer träffa henne på 10 månader gör allt
1000x värre, helvete vad jag kommer sakna henne.
Som tur är ska vi träffas en sista gång ikväll, och det lär ju inte vara
vackert kan jag säga, mina ögon kommer vara som två vattenfall och
det gör så himla ont i mig när jag tänker på det.
 
Här är lite av de saker jag fick av världens bästa vän i Fredags,
fick flera saker som är så fina och personliga och kunde inte ha en
bättre vän än henne.